Børn skal have tid og plads til at være kreative. Det er vigtigt, at de har muligheden for at udvikle deres kreative evner, og de fleste børn har det også rigtig sjovt med det. Med Hama perler får børnene muligheden for at være kreative og fordybe sig i at have det sjovt, og som forælder får du også muligheden for at være kreativ sammen med dit barn.

Læs videre hvis du vil have gode ideer til, hvad i kan lave med Hama perler.

Forskellige perleplader

Der findes perleplader i mange forskellige former og størrelser, så det er kun fantasien, der sætter grænser. Til at starte med kan det være en god idé med nogle plader, som ikke kræver en masse motorik i forhold til at konstruere mønstre. For eksempel er de simple former som firkanter, cirkler og hjerter et fint sted at starte, så det ikke bliver for svært at putte perlerne på.

I forhold til størrelse er det også en god idé ikke at vælge nogle af de store plader til en start. Det er vigtigt at sætte små mål til at starte med, så barnet oplever at lege med perler som en succes, og at opgaven ikke bliver for overvældende.

Når det kommer til Hama perler, kan man finde dem i nærmest alle farver. Lad dit barn vælge farverne til jeres nye perler, så motivationen og glæden ved at lege med perler er større.

hama perler

Maxi perler

Man skal selvfølgelig være opmærksom på, om barnet er gammelt nok til at lege med perler. Man kan købe maxi perler, hvis dit barn ikke er gammelt nok til at lege med de almindelige Hama perler. Disse er større og derfor bedre til små børn.

Maxi perler er også en god mulighed, hvis du for eksempel har et barn, der har problemer med motorikken. Disse perler er større, og det er derfor lettere at sætte dem på pladen. Perlerne kan på den måde være en god leg, men det kan samtidig også være en god måde at træne motorik på.

Vær kreativ sammen med dit barn

Som voksen er det faktisk også ganske hyggeligt at sætte perler på en perleplade. Det kan være afstressende, og det giver dig muligheden for at lave noget sammen med dit barn. At lege med perler kan være en fælles leg for jer derhjemme, og dit barn vil helt sikkert sætte pris på at have et fælles projekt med mor eller far.

Efterhånden som dit barn har fået rigtig godt styr på det med perler, kan det være en sjov idé at lave et fælles projekt. For eksempel kan man få forskellige mønstre, der er så store, at de skal laves på separate plader og stryges sammen bagefter. På den måde kan i lave de forskellige plader hver især, og når pladerne stryges sammen har i en perleplade, som i har lavet i fællesskab.

Pynt op med Hama perler

Hama perler kan være rigtig fint som pynt på børneværelset. Man kan for eksempel sætte en snor i de forskellige perleplader og lade dem hænge ned fra loftet og pynte. Det er skønt med lidt liv og farver på børneværelset.