Du er sikkert opmærksom på din hud. Når du har vasket den meget og sprittet af mange gange, så har huden brug for noget fugt. Derfor smører du hænderne ind i fugtighedscreme. Men husker du resten af din hud? 

Et sted på kroppen har du meget tynd hud, som nemt kan blive tør. Det giver ømhed og ubehag, og det ser ikke så pænt ud. Det er på dine læber. Læbernes hud er sart, og den skal du også sørge for at passe på. Du kan få tørre læber, hvis du slikker meget på dem, vejret skifter eller af andre grunde. Når det sker, kan du heldigvis gøre noget ved problemet. 

Giv fugt 

Har du fået tørre læber, kan de få en behandling. Du kan give dem noget fugt med en læbemaske fra surisuri.dk. Du kan tage den på om natten, imens du sover, eller du kan have den på om dagen. Tag den på flere gange, hvis dine læber er meget tørre. 

Med en læbemaske kan dine læber få ekstra fugt. Det har de brug for en gang imellem. Dine læber bliver udsat for meget, og huden på dem er meget tynd. Den tynde hud på læberne bliver nemmere tør, end resten af din hud. Det kan du gøre noget ved ved at give den fugt. 

Læbemaske 

De fleste bruger en læbepomade, når læberne er tørre. Det kan være problematisk. Nogle læbepomader indeholder vand og kan udtørre endnu mere. Så skal du blive ved med at smøre den på, så dine læber ikke tørrer helt ud. 

Vil du forkæle dine læber med en fugtbehandling, der virker, så brug en læbemaske. Sov eventuelt med den om natten. Så er det nemt. 

En læbemaske vil give dine læber fugt. Den vil give huden på læberne næring og genopbygge den. Du vil kunne mærke en forskel, og du skal ikke smøre læberne 100 gange om dagen. 

Et årstidsbestemt problem 

Tørre læber hænger gerne sammen med årstiden. Når solen skinner meget, og når det er koldt og vinterligt, så går det ud over læberne. De tørrer ud, hvis du ikke passer på dem. 

Med en læbemaske kan du forebygge udtørring. Du kan bruge læbemasken jævnligt, når det er årstid for tørre læber. 

Du kan også behandle med en læbemaske. Er dine læber først blevet tørre, er det ikke for sent. Giv dem en gang fugt og næring, og så kan de blive normale og bløde igen. 

Nem at bruge 

En læbemaske er en effektiv behandling til dine tørre læber. Den er også nem at bruge. Du smører den bare på læberne og lader den virke. Du skal ikke tage den af igen, men bare lade den trænge ind i huden. 

Når du har smurt læbemaske på dine læber, skal du undgå at slikke den af. Lad den sidde på læberne, så den kan få tid til at virke. Det kan være en god idé at lade den virke over natten. Tag den derfor gerne på om aftenen, lige før du går i seng.