Dubai er en af de vildeste storbyer i verden uden sammenligning – du har nemlig det hele samlet ét sted. Solstrande, dyre biler, gourmet restauranter og en luksuriøs livsstil midt i en ørken. Dubai har på meget kort tid vokset sig fra at være ingenting til at være en af de foretrukne rejsedestinationer blandt rigmænd, men i den grad også helt almindelige mennesker. De fleste har den opfattelse, at Dubai kun er en by for dem som befinder sig i den ultimative elite af velstand, men det skal ikke holde dig tilbage. Selvom der er mange ekstraordinære oplevelser, så kan os dødelige også lege med (heldigvis).

Selv hvis du tager på ferie i en hel uge, vil du ikke kunne nå at opleve alt det, som den enestående by har at byde på. Derfor har vi i denne artikel samlet nogle af de mest populære attraktioner, som vil berige dit sind resten af livet med mindeværdige øjeblikke.

Verdens højeste bygning

Det er ikke en tilfældighed, at verdens højeste bygning befinder sig i Dubai. Skyskraberen er et symbol på magt og penge, som oliesheikerne selvfølgelig gerne vil udstråle med deres arkitektoniske mesterværk. Burj Khalifa der måler 828 er den højeste menneskabte konstruktion, der nogensinde er bygget. Bygningen er også installeret med verdens hurtigste elevator, som kan tage dig helt til toppen på få sekunder. Udsigten fra toppen er mageløs, og din højdeskræk vil hurtigt blive sat på prøve. Med en 360 graders udsigt kan du se hele Dubai – både marinaen, men også det gamle Dubai område.

Du må ikke tage til Dubai uden at besøge Burj Khalifa.

Ørkenræs og gammel kultur

Den eminente storby har mange forskellige facetter af oplevelser, og en dag i ørkenen er blot endnu et spændende eventyr blandt mange. Ørkenen der omringer byen, er en fantastisk kontrast til den danske natur, og er et særsyn for dem, som ikke har oplevet det før. På en endagstur kan du komme på ørkenræs, hvor en guide tager dig med i en firhjulstrækker på en vild tur. Afslutningsvis kommer du hen til en lille opsat ørkenby, som afspejler levemåden for flere hundrede år tilbage. Det er virkelig spændende, og bemærkelsesværdigt, hvordan andre mennesker har kunne leve i en ørken.

ørkenen i dubai

Dubai Mall

Det kommer vel ikke som en overraskelse, at vi her på Dulle Magasinet ikke kan modstå en shoppingtur i udlandet. Det kan ikke blive større, for i Dubai finder du nemlig også verdens største indkøbscenter med egen undervands zoo, skøjtebaner, skibaner og ikke mindst adgang til Burj Khalifa. Der er omkring 1200 butikker, som hvert år tiltrækker over 54 millioner besøgende. Mangler du noget til dig selv, hjemmet eller måske en gave til dem som venter derhjemme, så kan du ikke undgå at finde noget i Dubai Mall.

 Der er hundredvis af muligheder i Dubai, og ovenstående er blot tre udvalgte turistattraktioner. Af andre oplevelser kan der nævnes vandland, strand, yacht bådture, den gamle Dubai bydel og meget mere.

Du vil ikke fortryde at tage en ferie til Dubai, det er virkelig en by, som har alt at byde på.