påskefrokost

Påsken falder sent i år, og hvis du ikke har nogle planer om at rejse væk, så er det oplagt at holde en påskefrokost. Traditionen tro mødes de fleste familier hvert år for at samles omkring et festmåltid, hvor du kan få alt hvad hjertet begærer. Påsken er lig med familiehygge og god mad, hvorfor menuen er noget af det vigtigste, når vi samles til påskedag eller 2. påskedag.

Hvad der serveres til en påskefrokost, vil højst sandsynligt være forskelligt, hvis du spørg ti forskellige familier, men mange af retterne går dog igen. I denne artikel gennemgår vi derfor nogle af de mest almindelige retter, som du kan sammensætte til jeres næste familiepåskefrokost.

De kolde retter

Vores traditionsrige folkefærd elsker både påske- og julefrokosten, og har derfor igennem flere hundrede år spist mange af dem samme ting til disse højtider. Som dansker elsker vi rugbrød, pålæg og kolde retter, når vi samles med familien og venner på de store mærkedage. Påskefrokosten er derfor ingen undtagelse, og nogle af de mest populære retter, som du kan servere har vi derfor listet herunder:

  • Æg og rejer
  • Karrysild, marinerede sild, hvide sild og sennepssild
  • Hønsesalat, skinkesalt og tunsalat
  • Laks med dild dressing
  • Roastbeef med remoulade og ristede løg
  • Andet kødpålæg
  • Ostebord til dessert

Vigtigst af alt er, at det serveres noget folk kan lide. Du kender din familie bedre end vi gør, og hvis der er ingen som spiser sild, så giver det selvfølgelig heller ikke mening at servere det. Typisk vil du ikke vælge alle retter, men vælge lidt af hvert, så der både er kød og fisk at vælge mellem.

De varme retter

Selvom vi godt kan lide de traditionelle kolde retter, så ser vi stadig frem til de lune retter, der serveres i anden omgang både til påske og jul. Det er her, at du kan udfolde din kreativitet, hvis du lyster, men du kan også sagtens holde dig til de sikre kort. Til inspiration har vi følgende forslag:

  • Lammeculotte
  • Friske fiskefilet – så de mindste og kan være med på fiskevognen
  • Frikadeller
  • Lun leverpostej
  • Falafel – til den moderne vegetarfamilie
  • Glaseret skinke

Og hvad du nu ellers har lyst til! Der er ingen regler, fordi det er din familie og din påskefrokost, så faktisk kan det være fløjtende ligegyldigt, hvad andre tænker.

En ting du dog skal huske, er påskeæg og slik til børnene, da det er deres højdepunkt på dagen. Noget af det mest skønne ved alle vores traditioner er at se glæden blomstre hos vores børn, hvorfor det er vigtigt at fastholde nogle af de faste elementer i vores tradition.

God fornøjelse med din påskefrokost!

påskeæg