Kom godt i gang med at fiske

lystfiskeri

Sommeren er lige rundt om hjørnet, og det betyder at mange lystfiskere de sidste par måneder har været i gang med at fiske. Du har sikkert set dem stå på broer og fiske derfra med deres fiskestænger. Andre lystfiskere sidder med deres fiskestænger fra én båd, og så er der dem som står i vandet og fisker. Det kan være at du og dine venner eller familie måske har fået lyst til selv at gå i gang med at fiske, da det ser ganske hyggeligt ud når en familie fisker sammen. For mange lystfiskere er der forbundet meget tradition med at fiske, de er måske vant til at stå det samme sted, med en god ven, også når de fanger noget, skal det hjem og tilberedes.
Selvom det ikke er en tradition for dig endnu, kan man ret nemt komme i gang med at fiske, den vigtigste ting at have på plads er sine fiskestænger.

Fiskestænger er ikke bare fiskestænger. Der findes mange forskellige typer af fiskestænger, som er lavet til specifikke måder at fiske på.
Hvis man ikke har prøvet det før, og måske ikke er helt sikker på at det bliver ens nye yndlingsbeskæftigelse, så kan man for eksempel finde et Stort udvalg af billige fiskestænger på topgrej.dk .

havet

Spinne fiskestænger

Den mest almindelige fiskestang er spinnestænger. Disse fiskestænger kender du sikkert allerede i forvejen, det er dem man kaster ud i vandet, og derefter langsomt trækker ind igen. Dem, der står på moler og kyster og kaster linen ud gang efter gang, de vil typisk bruge denne type af fiskestænger. Den fiskestang kommer selvfølgelig i mange prisklasser, da det er den mest udbredte. Her ligger forskellige i de forskellige fiskestænger i længden og størrelsen på fiskestængerne. En del af de lidt billigere er mindre og egner sig derfor ikke til at fange de helt store fisk som en gedde. Disse fiskestænger kan dog være helt fine til en start, da man stadig har mulighed for at fange en del andre fisk, som ørred og hornfisk.

Pirke fiskestænger

En anden type fiskestænger du nok højst sandsynligt har set i aktion, er pirkestænger. Det er som regel disse fiskestænger, der bliver brugt, når du ser både ligge stille ude på havet og vente tålmodigt på der er bid. Den store forskel på disse fiskestænger og spinnestængerne, handler om vægten. Pirkestænger kan have tungere fisk på krogen. Her kan man få fiskestænger der kan have en fisk som for eksempel torsk på krogen. Disse fiskestænger kommer selvfølgelig også i en del varianter, her er det også rigtig vigtigt at holde øje med, hvor meget vægt den kan klare. Hvis man er mest til at fiske fra båd, så kan det nemlig godt betale sig at investere i en god pirkestang, som kan klare helt op til 400-500 gram. Det vil gøre at man kan være rimelig sikker på ikke at komme til at få en stor torsk på krogen, som fiskestangen ikke kan klare og derfor knækker.

Hvis man stadig kunne tænke sig at komme i gang md at fiske, men ikke helt ved hvilken slags fiskeri man er mest til, kan man måske høre en af sine bekendte som fisker, om ikke man må komme med på en tur.

You may also like