Hvorfor et ovalt spisebord er et godt køb!

ovalt spisebord

Kan du ikke vælge mellem et rektangulært spisebord og et rundt et? Lav et kompromis, og køb et ovalt spisebord. På mange måder er det det bedste fra begge verdener. Et ovalt spisebord kombinerer den lineære enkelhed af et rektangulært bord med intimiteten og komforten af et rundt et. Hvad dens funktionalitet angår, svarer den ovale form meget til et rektangulært, men den har en stor fordel: visuelt ser det ud til, at den tager mindre plads, så hvis du har en lille spisestue, er et ovalt spisebord et rigtig godt valg!

Hvis du vil have nogle flere grunde til hvorfor et ovalt spisebord er et godt køb, skal du læse med videre her!

Lad det ovale spisebord overraske dig med dens alsidighed!

Ovale spiseborde er utroligt alsidige. Deres unikke form får dem til at se smukke ud næsten hvor som helst, hvad enten det er en formel stemning, en afslappet indretning, et lille rum eller et stort åbent rum. Lige meget hvilken stil og rum, du indretter efter og i, vil et ovalt spisebord altså passe perfekt ind til det.

ovalt bord

De afrundede kanter på bordet er en genial opfindelse

Det ovale bords afrundede kanter har utrolige mange fordele. De afrundende kanter kan nemlig blødgøre en hård og lineær indretning og bryde de andre møblers vinklede linjer ved at indføre en flot buet form i rummet. De buede kanter er også mere egnede til små rum, da du netop får fornemmelsen af, at bordet ikke er for stort og tager lige så meget plads som et rektangulært et.

Fordi et ovalt bord ikke har skarpe hjørner, tvinger det desuden ikke et foruddefineret antal sæder, og det er nemt at bare tilføje en ekstra stol, når det er nødvendigt. Det betyder, at det aldrig er et problem at tage imod en gæst i sidste øjeblik, når du har et spisebord med en oval form.

Du kan få et ovalt spisebord i et utal af designs!

Heldigvis er ovale spiseborde ikke kun begrænset til ét kedeligt design. Du kan nærmest få lige præcis det ovale spisebord, som du drømmer om! Hvis du elsker den enkle og nordiske indretning, er det muligt at vælge et ovalt spisebord i hvid med flotte egetræsben. Dette vil passe helt perfekt ind, hvis du lever i et skandinavisk indrettet hjem, da enkeltheden og stille og rolige farver er i fokus. Du kan dog også vælge at gå efter noget anderledes. Du kan for eksempel vælge et stort ovalt spisebord i en flot mørk træfarve. Dette kan være med til at bryde rummet, hvis du generelt har en lys indretning, men hvis du i forvejen har mange mørke møbler, kan det altså også være et flot supplement til dette.

Du kan også finde et ovalt spisebord med udtræk, så du nemt og hurtigt kan tilføje nogle ekstra siddepladser, hvis dette behov skulle opstå. Med tillægsplader kan du have et lille bord, som du bruger til hverdag, og dermed ikke tager særligt meget plads, men hvis du en dag så får gæster på besøg, kan du altså nemt sætter pladerne i og dermed få noget ekstra siddeplads. Det er ikke helt dumt, vel?

Hvis du nu er blevet overbevist om, at et ovalt spisebord rent faktisk er et godt køb, er det nu bare med at gå på jagt efter den, der passer helt perfekt ind i din spisestue!

You may also like