Har du røde knopper på kroppen?

røde knopper på kroppen

Hvis du har flere små røde knopper, der sidder på enten dine arme, ben eller lår, så har du med stor sandsynlighed keratosis pilaris. Mange mennesker forveksler knopperne med bumser, fordi de ved første øjekast godt kan ligne det. Men hvis knopperne på din krop er hårde og ikke kan trykkes ud, er de formentlig keratosis pilaris – og så skal de behandles på en helt anden måde.

Her kan du få mere information om røde knopper på kroppen, og hvordan du bør behandle dem.

Keratosis pilaris – hvad er det?

Keratosis pilaris er kendetegnet ved små, røde knopper der befinder sig rundt omkring på kroppen. Oftest vil det være på enten dine arme, ben eller lår. Derimod befinder bumser sig oftere på dit ansigt eller din ryg. Hvis du er generet af knopperne, er du bestemt ikke alene. Faktisk er det estimeret, at op mod halvdelen af alle mænd og kvinder har keratosis pilaris.

Hvorfor får man keratosis pilaris?

De røde knopper på kroppen opstår, når hudcellerne sætter sig fast i hudens porer. Når dette sker, vil der opstå en inflammation i huden. Sagt med andre ord er keratosis pilaris altså betændelse i huden. Der er ikke noget entydigt svar på, hvorfor hudcellerne kommer til at sætte sig fast.

Hvis du gerne vil af med de røde knopper på kroppen

Selvom knopperne på ingen måde er farlige, vil de fleste mennesker gerne af med dem af kosmetiske grunde. Hvis du er én af de mennesker, vil du helt sikkert blive lettet over at høre, at det er muligt at behandle de røde knopper på kroppen. Du kan nemlige eksfoliere knopperne. Eksfoliering af knopper bør være en del af din daglige hudplejerutine.

Sådan vælger du den rette eksfoliering

Når du gerne vil blive de røde knopper på kroppen kvit, er det vigtigt, at du vælger den rette eksfoliering. Eksfolieringen bør nemlig indeholde salicylsyre. Salicylsyren går nemlig ind og fjerner de døde hudceller, så de ikke kan sætte sig fast i hudens porer. Salicylsyre bliver også kaldt for enten Beta Hydroxy Acid eller bare BHA. Derfor bør du kigge efter denne ingrediens, når du skal vælge en eksfoliering.

røde knopper på kroppen

Vær forsigtig ved din hud

Hvis du gerne vil blive fri for røde knopper på kroppen, bør du være forsigtig og nænsom ved din hud. Det betyder blandt andet, at du bør afholde dig fra alle midler, der potentielt kan irritere din hud. Derfor bør du kun anvende sæbe og rensegel, der ikke indeholder parfume. Parfumen kan nemlig irritere din hud, så den klør og rødmer.

Derfor skal du ikke skrubbe din hud

Når du døjer med keratosis pilaris, kan det være nærliggende at tro, at du bare skal skrubbe huden. Men faktisk bør du på ingen måde gøre det. Nogle tror, at de godt kan skrubbe huden, hvis bare de anvender et håndklæde til formålet. Men det er heller ikke nogen god idé. De røde knopper på kroppen bliver nemlig dannet længere nede i huden. Derfor hjælper det ikke at skrubbe oven på huden. I stedet for at fjerne knopperne, irriterer du bare din hud yderligere.

You may also like