Gamle huse har charme

døre på mål
dullemagasinet

Bor du i et ældre hus, så ved du det allerede: Gamle huse har bare mere charme end helt nye huse. Der er noget over et gammelt hus, hvor nogle ting er skæve, materialerne er gamle og der ikke lugter af nyt. 

Et gammelt hus har oplevet ting. Det har set familier i deres dagligdag og i weekenderne. Det har bevidnet generationers gang. Det er noget helt specielt, som man ikke finder i nye huse. Et nybygget hus har ingen hakker, huller og småskader, som er opstået, fordi huset er blevet brugt. Et nyt hus er helt fejlfrit. Fejlene vil selvfølgelig komme, men det tager tid, og det kan tage mange år. Det tager lang tid for et hus at få alderens charme. 

Der er også noget besvær ved gamle huse 

Der er mange fordele ved at bo i et gammelt hus. Der er også ulemper. Det er fx en ulempe, når noget skal skiftes ud. Gamle vinduer og døre kan være besværlige, fordi de har andre mål end nutidens standardmål. Så er det godt, at du kan få døre på mål. Bestiller du dine døre på mål, så kan du få nogle, der passer i dit hus. 

Det er de færreste, der kan lave en dør selv. Så hvis du bor i et gammelt hus, der har nogle mærkelige mål, så har du et problem. Så kan du ikke bestille en standarddør. Den vil ikke passe i målene. Men den ville måske heller ikke passe ind stilmæssigt, så det er bare bedre med døre på mål. 

Lav noget specielt 

Bor du i et ældre hus, er det måske, fordi du gerne vil bo anderledes og bo i noget specielt. Det gør du allerede, men det kan også være sjovt at være ekstra kreativ. Du kan gøre nogle ting ved dit hus, som gør det endnu mere unikt. 

Bestil fx nogle døre på mål, som er specielle. Nogle anderledes mål og måske anderledes former. Så har du anderledes døre i dit hjem. 

Du kan også sætte nogle specielle vinduer op og indrette nogle anderledes kroge. Brug din fantasi, og søg eventuelt inspiration forskellige steder. 

Du kan gøre dit hjem til noget helt unikt, som man ikke kan opleve noget andet sted. Det kan blive et lækkert hus, der har charme, funktion og lige det der ekstra, der gør det virkelig interessant. 

Vær grundig, når du bestiller på mål 

Netop når du bestiller nogle specielle døre og andet på specialmål, så skal du være grundig. Det er vigtigt, at du får målt rigtigt op. Vær grundig og mål efter nogle gange. Det er bedre at måle en ekstra gang end at ende med at stå med en dør, som ikke passer. Du bestiller jo netop en dør på mål, for at den skal passe. 

Vær i det hele taget grundig, når du laver noget på dit gamle hus. Tænk dig om i din planlægning, så huset ikke mister sin charme. Er du selv handy, så vær grundig, når du udfører arbejdet, så du ikke laver fejl. 

You may also like