Der er simpelthen ikke noget bedre end koldt vand. Mange vandhaner når dog ikke ned til den helt perfekte kolde temperatur, som man ofte har lyst til. Derfor kan det være lækkert med koldt vand i køleskabet. Men det er bare ikke særlig flot med vandflasker over det hele, som bestemt ikke pynter ens køleskabshylder. Hvis man får gæster, er det heller ikke særlig tjekket at servere vand fra en gammel sodavandsflaske, hvor man stadig kan smage lidt cola. Du kan derfor med fordel vælge at investere i en smuk vandkaraffel, så du altid har lækkert og koldt vand – både til dig selv og dine gæster.

Med eller uden låg?

Om du ønsker låg på din vandkaraffel, er op til dig. Begge dele kan have forulemper og ulemper. Hvis du har mange ting stående i din køleskabslåge, så er det nok en meget god idé at købe en vandkaraffel med låg, så den også kan ligge ned. Du kan sagtens finde mange smukke vandkarafler med låg! Du kan også have andre ting i din karaffel, såsom mælk, hvor det er en rigtig god idé at bruge et låg.

Glas? Plastik? Krystal? Keramik?

Uanset hvad du vælger af materiale til din vandkaraffel, så kan du prøve at få det til at matche med resten af din indretning. Hvis du eksempelvis stiller vandkaraflen på dit spisebord, så vil det se ekstra tjekket ud, at den passer med alt andet du har. Har du f.eks. mange hvide tallerkener med blå detaljer, vil en grøn vandkaraffel nok ikke passe helt super ind. Det handler, som altid, om helhedsoplevelsen, og den bliver endnu bedre med en vandkaraffel der passer ind! Hvis du ikke ved hvad du skal vælge, så er det nemme valg helt sikkert en karaffel af krystal eller glas. Det er nemlig noget der passer ind i alle slags indretninger, og ganske tidløst. Uanset hvor mange designkriser man går igennem i sit liv, så er glas altid in!

Hvad med rengøring?

Det er slet ikke svært at holde en vandkaraffel ren. Du skal blot skolde den med lidt kogende vand efter hver brug og sørge for at den tørrer. Fordi vi har så meget kalk i vandet i Danmark, så kan der i nogen tilfælde også komme kalklinjer. De kommer dog med meget lange mellemrum, og det vil derfor ikke være noget rengøring du skal fortage dig særlig ofte. Du kan nemt blot putte en opvasketabs i din vandkaraffel, hælde lunkent vand over og lade det stå i et døgns tid. Husk at skylde godt efter, så er din vandkaraffel så god og skinnende som ny!

SKAL man hælde vand i?

Det er helt op til dig selv hvad du gerne vil have i din karaffel. Du kan også bruge dem til mælk, juice eller andre ting. Hvis du eksempelvis er glad for iskaffe, men ikke gider at brygge det hver eneste dag, så kan du hælde kaffe i din karaffel. På den måde har du altid kold kaffe klar til at lave en lækker iskaffe!