Fidget toys

fidget toys

Er dine børn hoppet med på dillen med de mange fidget toys? Forstår du ikke helt hypen omkring dem? Så er du ikke den eneste forælder. Der er dog en god grund til, at fidget toys er blevet så populære blandt børn og unge. Voksne begynder også at se fordelene ved dem. Det kan være, at du bare er forvirret og ikke forstår, hvorfor populariteten er blevet så stor. Det kan også være, at du ligefrem er irriteret over, at dine børn gerne vil have de tilsyneladende ligegyldige stykke legetøj. Så prøv at læse med her. Så får du en simpel forklaring på, hvorfor de mærkelige stykker legetøj er blevet så populære.

fidget toys

Hvad bruges fidget toys til?

De mærkelige stykke legetøj bruges kort sagt til at beskæftige hænderne. De giver hænderne noget at lave. Det er en simpel opgave, som man kan udføre uden at tænke over det. Der er måske noget, der skal drejes på. Eller der er noget, man trykker på. Det kan være yderst beroligende at sidde og udføre en nem opgave med hænderne. Prøv bare lige at tænke over, hvad du gør med dine hænder, når du er urolig. Gnider du dem, og finder du noget at pille ved? Så forstår du, hvad et fidget toy kan gøre. Det kan beskæftige hænderne og bringe ro i hele kroppen. Det kan afhjælpe uro og nervøsitet, som skyldes situationen eller en diagnose. Når du har brug for at få dine børn til at sidde stille, kan et lille legetøj i hånden hjælpe. Det tager det behov, der er i kroppen for at bevæge sig. Det gør det nemmere at sidde stille og at koncentrere sig.

Der er mange slags

Der findes mange forskellige slags legetøj, som kan beskæftige hænderne. Er du ikke glad for en bestemt slags, kan du lade dine børn få en anden slags. Der er også mange forskellige størrelser og farver. Der er så mange slags, så du ikke behøver at gå på kompromis med noget. Du kan bare vælge det legetøj, der tiltaler dig mest. Lad dine børn få det, og så vil du se en helt anden ro i dem. Prøv at lade dem sidde med det, når I skal lave noget, der er svært. Det kan være, når I skal lave lektier sammen. Så kan de få ro i hovedet til at klare opgaven.

Prøv dem selv

Du kan også selv prøve at sidde med et fidget toy. Skal du til et vigtigt møde eller interview, eller har du også selv lidt generel uro i kroppen? Så prøv at låne et af dine børns stykker legetøj. Sid med det i hænderne, og lad dem arbejde med det. Du vil hurtigt kunne mærke, at det gør en forskel. Nogle bruger en cigaret til at beskæftige hænderne. Er du en af dem, kan du erstatte den med legetøj. Andre bruger et stykke strikketøj, så hænderne har noget at lave. Det kræver bare lidt koncentration. Har du ikke den, kan du prøve at beskæftige dine hænder med noget mindre krævende.

You may also like