3 sjove havespil for hele familien

børn der leger i haven

I sommerferien nyder de fleste husejere tiden i haven sammen med familie og venner, og hvorfor ikke gøre over et sjovt havespil. Spil er noget for alle aldre, og er god nærværende måde at komme hinanden ved. Der findes utallige spil til haven, og du kan sikkert huske det populære spil stangtennis fra din barndom, som blot er et blandt mange. I denne artikel gennemgår vi tre sjove havespil, som du kan samles omkring med hele familien til sommer.

Stigegolf til de nymoderne

Stigegolf (på engelsk spin ladder) er et kæmpe hit blandt børn i alderen 8-12 år, og er samtidig sjovt for voksne at være med i. Det er morsomt spil, hvor konkurrencegenet kommer i spil. Kort fortalt er der et stativ med tre tværgående pinde, hvor det gælder om at ramme en af dem med to bolde, der er forbundet til en snor. Du får forskellige point alt afhængig af hvilket stigetrin, som du rammer. Det kræver lidt plads i haven, da afstanden til golfstigen ca. skal være 5-10 meter afhængig af niveau.

Bowling udendørs

Hvem gider at tage i en bowlinghal mens solen skinner – ingen – og det behøver selvfølgelig ikke at afholde jer fra at spille bowling, for det kan sagtens gøres i haven. Afhængig af hvor du køber spillet, så vil der typisk være en stor kegle og ni små, hvor det gælder om at vælte alle. Reglerne bestemmer du selvfølgelig selv, men det er oplagt at spille med de originale bowlingregler, hvor man har to ture per gang, hvis ikke der laves en strike. Bowling er ligeledes et sjovt spil for alle andre, og afstanden man kaster kuglen fra, kan i selv bestemme. Vi anbefaler at de små får lov til at stå lidt tættere på keglerne end de voksne.

børn der spiller sjove havespil

Klassisk kroketspil

Kroket er et gammelt klassisk spil, som de fleste kender. Det er ikke særlig kompliceret, og kan spilles af børn og voksne i alle aldre. Med et normalt kroketsæt vil man kunne være op til 6 deltagere, hvilket gør det velegnet for hele familien at samles omkring. Det sjove ved kroket er, at børnene også kan få lov til at være kreativ med opsætningen af banen. I bestemmer selv hvordan hullerne skal stilles rundt omkring i haven, og jo større have i har des flere muligheder.

Der findes mange forskellige havespil, og de tre ovenstående er blot et udpluk af de mest populære spil i de danske haver. Men som sagt er spil en gode måde at samles omkring både for familien, men også som venner, der kommer forbi og griller på en sensommeraften.

You may also like