Undgå skader på arbejdsstationen

kontorstol

Hvis man sidder på kontor hele dagen, er det vigtigt, at man sørger for at have en god stol at sidde på, så man ikke får skader. Sådan en kan erhverves på https://www.inventarland.dk/.

Pas på din krop

Hvis man har et arbejde, hvor man ikke holder sig aktiv, fordi man er nødsaget til at varetage administrative opgaver fra skrivebordet, kræver det, at man har en rigtig god kontorstol, så det ikke ender med, at man får længerevarende skader. Det lyder som en lille og ikke essentiel ting at finde den perfekte stol, fordi mange kunne tænke, at en kontorstol er en kontorstol, og at der ikke er den store forskel, men det er der altså.

Det er et fakta, at der kan opstå skader, når man sidder ned en hel dag i samme stilling og ikke bruger sin krop. Derfor er det en god idé at investere i en god ergonomisk kontorstol.

ergonomisk kontorstol

Hvad er en ergonomisk kontorstol?

Når man snakker om ergonomi, snakker man om kroppen og dens samspil med omgivelserne. Når man har en ergonomisk kontorstol, betyder det, at den er indstillet lige præcis til din krop og dens behov.

En menneskekrop er ikke skabt til at være i de helt statiske arbejdsopgaver, som det er, hvis man sidder på kontor. Så selvom man er nødsaget til at sidde ned for at gøre det, der skal gøres, er det vigtigt, at man passer på sig selv på bedst mulige måde, og ved at få en stol, der er indstillet herefter, er det en god start til en bedre arbejdsdag.

Aktiv i det statiske

For at udfordre det statiske, er der dog nogle ting, man kan gøre fra stolen. Det er en god idé at kombinere det statiske med det aktive. Det kan være, at man beslutter sig for at rejse sig op og strække sig en gang imellem for at bruge kroppen en smule. Man kan også sagtens bevæge sin krop samtidig med, at man sidder ned.

Det er godt for kroppen at aktivere musklerne ved at bevæge benene sommetider eller få armene med, hvis det er muligt. En anden essentiel måde at forhindre at belaste dele af kroppen, er at ændre siddestilling ofte. På den måde fordeler man belastningen ud på hele kroppen og sådan er der ikke kun et punkt, der ender med at lide overlast.

Kend indstillingerne på din stol

Der findes overraskende mange indstillinger på mange af de gode stole, man kan købe. Det kan dog ikke nytte noget, hvis man ikke kender dem alle, for så ved man ikke, hvad der egner sig bedst til egen krop og behov. Det er bedst at vælge en stol, hvor der er mulighed for variation, her gælder fx at man kan ændre på højden, på vippet og på sædet og ryggen.

Det er især vigtigt, at du ikke sidder og krummer din ryg hele dagen, for så risikerer du rygsmerter. Derfor er en lændepude en god ting at have, da den hjælper til den gode holdning.You may also like