Teambuilding styrker fællesskabet

En gruppe til teambuilding

Er du på en arbejdsplads, hvor det endnu ikke er sket, at medarbejderne har fået et godt indbyrdes forhold? Der kan være mange grunde til, at medarbejderne ikke snakker så godt sammen, men de vigtigste at gøre, hvis dette er tilfældet, er selvfølgelig at arrangere nogle aktiviteter, som kan ryste teamet sammen.

For det er nemlig vigtigt, end man lige skulle tro, at der er en god stemning og nogle gode indbyrdes forhold på arbejdspladsen, da det både gavner den enkelte medarbejder, men fordi det også kan gavne arbejdspladsen som helhed.

Hos Teambuilding Kompagniet kan man finde inspiration til, hvordan man vil gribe dette an, og ellers kan du også bare se med lige her og finde ud af, hvorfor teambuilding styrker fællesskabet.

Arbejdsglæde hos den enkelte medarbejder

Grunden til, at det er en god ide at prioritere teambuilding på arbejdspladsen, især hvis fællesskabet godt kunne trænge til det, er først og fremmest for at gøre noget ved arbejdsglæden hos den enkelte medarbejder.

Det er ikke alle, som fungerer lige godt i sociale sammenhænge, og der er heller ikke det samme fokus på den slags rystesammen øvelser, som der er, når man går i folkeskole, på gymnasiet eller på universitetet. Men det er vigtigt at have nogen, man kan snakke med på sin arbejdsplads, og hvis man har haft en lidt hård start, som har gjort, at man måske ikke har fået så mange venner på arbejdspladsen, kan teambuilding netop være løsningen.

Gør noget godt for arbejdspladsen som helhed

Udover at det selvfølgelig er godt for den enkelte medarbejder, at de indbyrdes forhold mellem de ansatte bliver vægtet højt, kan det faktisk også gave arbejdspladsen som helhed.

De fleste kan nok nikke ja til, at en arbejdsplads, hvor alle medarbejderne har det godt sammen og også kan have det sjovt, er bedre end en arbejdsplads, hvor der konstant er dårlig stemning, fordi man ikke oplever de andre ansatte under ikke-arbejdsmæssige forhold.

Det, som teambuilding nemlig kan gøre, er at få nogle kvaliteter frem i folk, som man ikke nødvendigvis ser på arbejdet. Det er øvelser, som ikke har noget med de almindelige arbejdsopgaver at gøre, og det kan faktisk være meget forfriskende at se folk skifte roller på den måde.

Hvilken slags teambuilding skal man vælge?

Hvis man vælger, at teambuilding er det rette for arbejdspladsen, gælder det faktisk bare om at få det arrangeret. Der er mange måder at lave teambuilding på, men hvis man gerne vil holde fast i, at det er noget, der skal prioriteres, kan man eventuelt lave en aftale med teambuilding firma, som kan lave nogle tilbagevendende forløb med de ansatte, så det ikke bliver en engangsforestilling, som alligevel ikke nytter.

Det kan både være aktiviteter og øvelser, som finder sted på selve arbejdspladsen, hvor det primært handler om samarbejde i en mere bogstavelig forstand, men man kan også tage ud af huset og eksempelvis prøve action aktiviteter som lasergame, paintball eller bowling, hvor man i hvert fald vil få en rigtig sjov aften ud af det – og det styrker også fællesskabet.

You may also like