Sådan vælger du den rigtige badmintonketcher

badminton ketcher

Det er fedt at dyrke sport, og det er der mange grunde til. Det er rart at være i form, og hvilken bedre måde at komme i form på, end at have det sjovt? Har du gået og tænkt på hvilken sport kunne være noget for dig? Badminton kunne være et godt bud, fordi det er en sportsgren som er meget nem at komme i gang med. Det koster heller ikke en formue at finde grejet. Find en fri lokal bane, og tag nogle venner og veninder med dig ud.  

Derfor skal badminton være din nye sport 

Badminton er et godt bud til hvis du ønsker at komme i gang med en ny sport. Det er nemt at gå i gang med sporten, fordi der kun er nogle få ting som du skal have fat i, inden du kommer i gang. Køb dig en ketcher og et rør med fjerbolde, og find ud af om sporten kunne være noget for dig. Der er nogle parametre som man skal have styr på, inden man køber sig en ny badmintonketcher. Sæt dig ned, og find frem til hvilket udstyr kunne passe til dig.   

Er mærket særligt vigtigt?  

 Der er mange vigtige ting at tænke over, når man skal finde sig en badminton ketcher. Hvis du har snakket med nogen som har spillet badminton i et stykke tid, har du sikkert fået anbefalinger af forskellige mærker. Yonex er nok et af de mest fremtrædende brands inden for sporten, men faktisk er mærket ikke lige så vigtigt som nogen af de andre parametre. Det handler mest af alt om at finde en ketcher som du synes er rar at spille med. Det kan være en god ide at tage ind i en sportsbutik, og prøve at holde et par forskellige badmintonketchere, inden man tager valget. 

Badmintonketcher med rigtig balance 

Balancen er en af de vigtigste ting, når man skal vælge sit udstyr. Der differentieres generelt mellem ’Head Heavy,’ ’Head Light,’ og ’Even Balance,’ når det kommer til badmintonketchere. Head Heavy betyder at det meste af vægten sidder i ketsjerens hoved, og dette kan give fjerbolden ekstra fart på ved slag. Det tunge hoved betyder dog, at ketsjeren kan være svær for nybegyndere at styre. Head Light betyder at ketsjeren er nemmere at føre, men ikke slår lige så hårdt. Denne type ketsjer kunne være et godt valg til nybegynderen. Even Balance kendes også som ’Allround Ketsjeren,’ og har en kombination af de forskellige vægtmæssige parametre.  

Hvorfor skal man tænke over fleksibiliteten? 

Fleksibiliteten er også vigtig at tænke over, når man vælger sit udstyr. En mere fleksibel ketsjer, gør det nemmere at udføre hårdere slag til fjerbolden. Til gengæld har badmintonketsjere med høj fleksibilitet en tendens til at give mindre føling og kontrol ved bolden. Det kan være at du har en veninde eller ven, som har spillet badminton i lang tid. Spørg en som du kender, og find sammen frem til hvilken type ketsjer er bedst for dig. Kom godt i gang med din nye og sjove sport.  

You may also like