Kreatin giver mere styrke til din træning

kvinde der træner

Hvis du træner ved at løfte vægte i fitnesscenteret, har du måske oplevet, at din styrke kan nå et plateau. Lige meget, hvor hårdt du giver den gas, så kan du ikke tage den vægt, der er et tand tungere. Det kan være frustrerende, hvis du arbejder på din drømmekrop, men der er en løsning. Du kan nemlig prøve kreatin.

Hvad er kreatin?

I dag ved vi, at en kombination af cardio og vægtløftning er optimalt for kroppen. Du styrker både dit kredsløb og sørger for, at din knogle- og muskelmasse forbliver sund.

Oplever du dog, at du når til et punkt, hvor din styrke ikke vokser, så kan du supplere med kreatin. Kreatin findes helt naturligt i vores muskler. Din krop producerer selv dette stof, men du kan også få det gennem kosten i form af fisk og kød. Stoffet spiller en stor rolle i forhold til kroppens evne til for en kort periode at udføre intensivt arbejde – og derfor særligt ved hård, fysisk træning.

kvinde på kreatin

Hvor kan jeg købe kreatin?

Hvis du er interesseret i at prøve det naturlige tilskud, så kan du finde det mange steder. I dag kan du købe det som et pulver, du nemt kan opløse i vand eller en anden form for væske. Det er derfor let at have med på farten eller hurtigt blande op inden en god træning.

Du kan kigge i de fleste butikker og webshops, der forhandler udstyr til træning, og se det store udvalg af træningsprodukter. Ofte vil du kunne finde forskellige mærker, men det har samme effekt lige meget hvilket, du vælger.

Hvordan virker kreatin?

Kreatin er videnskabeligt bevist for at kunne øge din præstation under sportsgrene, hvor eksplosiv styrke er en vigtig faktor. Dette er blandt andet, når du løfter vægte i træningscenteret, hvor kroppen kortvarigt skal yde intensivt.

Tilskuddet hjælper dig derfor ikke, hvis du eksempelvis svømmer, løber eller dyrker andre former for cardio. Det er derfor for dig, der træner fast og løfter tungt, men gerne vil se en yderligere udvikling i din præstation.

Hvordan skal jeg tage kreatin?

Faktisk skal du ikke tage tilskuddet fast, da det efterhånden ville miste sin gavnlige effekt. I stedet kan du tage det over cirka 2 uger, hvor du starter med en dosis på mellem 10 og 20 gram. Du indtager 10 til 20 gram over en lille uge, hvorefter du kan gå ned på mellem 2 og 3 gram den næste uge som vedligeholdelse.

Skal jeg tage det hver dag?

Du skal slet ikke tage kreatin hver eneste dag, men i stedet bruge det over korte perioder, hvor du ønsker et ekstra boost til din træning. Oplever du eksempelvis et plateau i din styrke, kan du bruge det hver dag i 2 uger. Herefter skal du så holde en længere pause. Forsøg har nemlig vist, at det stopper med at have den ønskede effekt efter et par måneders brug. Der er derfor ingen grund til fast at tage tilskuddet hele året igennem.

Der er ingen bivirkninger ved at bruge tilskuddet, men det anbefales ikke at overskride den daglige dosis, da det ingen gavnlige effekter har.

You may also like