Hvorfor er det vigtigt med en god frokostordning?

madordning

Tænker du lidt på den forholdsvis middelmådige frokost, som bliver serveret i kantinen på din arbejdsplads? Uanset hvilken virksomhed der er tale om, er det lidt trist, hvis der ikke er blevet prioriteret en god og varieret frokostordning, hvor der er lækker mad til enhver smag. 

For selvom noget så simpelt som mad i en frokostordning kan virke helt ligegyldigt for det samlede billede, spiller det alligevel en rolle, og det kan gøre meget ved medarbejdernes oplevelse af det at være på arbejde. 

Hvis det lyder interessant kan du læse med her og finde ud af, hvorfor det er så vigtigt med en god frokostordning. 

En god, velsmagende og social pause 

Grunden til, at det især er en fantastisk ide at sørge for en rigtig god frokostordning eller kantine, er først og fremmest, at det er vigtigt at prioritere medarbejdernes pause. 

I løbet af en lang arbejdsdag har man ganske få pause, og i løbet af den lille middagspause er det altså rigtig vigtigt, at man får udnyttet pausen – både til at spise, slappe af og måske få sig et godt grin med nogle gode kolleger. 

Her vil en god kantinen med en god frokostordning altså være det perfekte sted at gøre det, fordi man her kan hygge sig over et lækkert måltid. Man kommer lidt væk fra sin arbejds-siddeplads, og hvis man er heldig får man også et rigtig lækkert og ikke alt for dyrt måltid. 

Omtanke fra ledelsens side 

Man kan altså sige, at denne tiltrængte pause, som de fleste på en arbejdsplads har brug for i løbet af en lang arbejdsdag, altså er noget, som enhver ledelse bør prioritere. 

Medarbejderne, også dem som ikke umiddelbart virker som en vigtig del af virksomheden, er trods alt en del af et større billede, og selv noget så simpelt som en god frokostordning kan altså være med til at gøre arbejdsglæden for den enkelte en del større. 

Hvis der er blevet prioriteret en god frokostordning eller kantine, er det også et udtryk for, at der bliver sat pris på de ansatte, og at man gerne vil skabe så gode vilkår som overhovedet muligt – og det er nok noget, som vil gøre, at de fleste sætter meget mere pris på deres arbejdsplads. 

Undgå stress om morgenen 

Det, som jo egentlig også er meningen med en frokostordning – uanset om den er god eller dårlig – er jo også, at medarbejderne ikke skal forberede en stor og velsmurt madpakke hver eneste morgen. 

Der er formentlig mange af medarbejderne, som har rigtig mange andre ting at se til, eksempelvis børn der skal have smurt madpakke, have morgenmad og følges i skole. Derfor er det altså super rart at have en god frokostordning eller kantine på arbejdspladsen. 

Og så er det jo bare et plus, hvis det mad, der bliver serveret, rent faktisk er lækkert, da det som førnævnt bare gør det endnu federe at komme på arbejde, fordi man ved, at man bliver prioriteret. 

You may also like