Selvom du er en flittig og ambitiøs studerende, er det helt naturligt at trænge til en pause fra bøgerne. Nogle vælger at gøre det lige efter gymnasiet, mens andre venter til senere, når videre studier er påbegyndt. 

I dit sabbatår kan du drage afsted med rygsækken på den traditionelle oplevelses- og dannelsesrejse eller tage på højskole, men du kan også gå all in og sætte dig til at arbejde i udlandet. Læs med her, hvis du vil arbejde i udlandet i sabbatåret. 

Du oplever sprog, kultur og … hverdag 

Det er altid spændende at rejse, og du møder en masse input kulturelt, sprogligt, naturmæssigt. Når du så kombinerer dit udlandsophold med arbejde, er det win-win: Fagligt udbytte samtidigt med masser af muligheder for at være turist udenfor arbejdstiden. 

At opleve hverdagen i et andet land er noget helt særligt, hvor du kommer tæt på den originale kultur, fordi du befinder dig på en arbejdsplads. En enestående chance for at møde nogle personer, der bor i landet, i stedet for som på en mere traditionel sabbatårs-rejse primært at omgive sig med andre turister. På hvilken café drikker en ægte Parisienne sin morgenkaffe, og hvordan er det egentligt med makeup i Nepal?   

Lyder arbejde i udlandet i sabbatåret spændende? 

Lyder arbejde i udlandet spændende? Hvis du allerede nu sidder og tænker, det skal jeg da prøve, så er det blot at få ønsker og behov matchet med din branche. Der er et hav af muligheder indenfor mange erhverv, og alt efter om du ønsker at afprøve det studie, som du er i gang med at søge ind på, eller om du er i gang selv allerede og nysgerrig på praksis i andre lande, er der relevante steder at arbejde. 

Et eksempel er, at du under eller før medicinstudiet kan følge læger på et hospital i udlandet. Det giver dig unik indsigt i branchen, og i 4-12 ugers praktikforløb afprøver du, hvad det vil sige at arbejde som læge.  

Praktik i udlandet er godt for dit cv  

Sabbatår med arbejde i udlandet er luksus, også for dit cv. Både ift. optagelse på drømmestudiet men fremtidige arbejdsgivere vil ligeledes se positivt på erfaringerne. Udover personlig modenhed opnår du international knowhow og afprøver fagterminologien på flere sprog. Derudover er du allerede godt i gang med at danne et netværk, både internationalt men jo også på hjemmebane ift. andre danskere, der er afsted samtidig med dig.  

Kom godt i gang med arbejde i udlandet i sabbatåret 

Planlægning er alfa og omega. Hvis du foretrækker at andre tager sig af den grundige research, har du mulighed for at arbejde i udlandet via forskellige organisationer. Dvs. at der sidder professionelle klar med særlig viden om præcis dit fagområde og det land, du gerne vil til. Der findes nogen specifikt til sundhedsfaglige retninger eller du kan kontakte din studievejleder ang. andre brancher.  

Sabbatår er en unik oplevelse, der samtidig gør godt for både dine studier og fremtidige jobmuligheder. Bagefter vil du genoptage studierne med fornyede kræfter og et mere kvalificeret perspektiv. Det kan kun anbefales.  

Rigtig god fornøjelse med at arbejde i udlandet!