Mange kender måske følelsen af ikke at kunne falde i søvn om aftenen. Specielt efter ferie, hvor man kan have tendens til at vende op og ned på morgen og aften, kan det være svært at komme på rette spor igen. Ikke desto mindre er det enormt vigtigt, at man får en god nats søvn, så man er sikret et veloplagt dag med overskud til de gøremål man har lagt for sig. Nedenunder ses fire gode råd til, hvordan DU kan få den bedste søvn.

Ingen mobil før sengetøj

Forsøg at mindske skærmtid 1-2 timer før sengetid. Bruger man sin telefon lige før sengetid risikerer man at spolere sin døgnrytme. Det skyldes, at lyset fra skærmen giver signal til hjernen om, at det er morgen, hvilket påvirker den naturlige døgnrytme. Kunstigt lys er nemlig noget af det værste, man kan udsætte øjne og hjerne for lige inden sengetid.

Find den rette seng

Køb en seng, der indeholder sunde og kvalitetssikre materialer. Med en Dunlopillo seng er man eksempelvis sikret både elevationssenge, boxmadrasser og kontinentalsenge, der alle lever op til Dunlopillos projekt om at bruge materialer, der giver den mest naturlige søvn. Hvis man har lyst til at læse mere om sengene fra Dunlopillo, kan man læse videre her: https://www.sengespecialisten.dk/brands/dunlopillo.

Læs en bog inden sengetid

Undersøgelser viser, at blot seks minutters læsning i en fysisk bog, har fantastiske fordele. Ikke nok med, at det gør kroppen og hjernen klar til at sove og restituere, så kan læsning inden sovetid sænke stress i kroppen med hele 68 procent, viser undersøgelser. Med en elevationsseng fra Dunlopillo er det ligeledes let at læse før søvn. For nogle virker det måske ubehageligt at skulle ligge på maven for at læse, eller måske balancere bogen over hovedet, men med en elevationsseng er det let nok at sidde behageligt i sin seng og læse en bog uden at få ømme arme eller en øm nakke. 

Gå i seng og stå op samme tid hver dag

Det lyder umiddelbart meget simpelt, men kan for nogle være ret svært. Ikke desto mindre, kan det have stor betydning for ens døgnrytme, at man har et stabilt soveskema. Der skal til tider en stor selvdisciplin til for at gå i seng og stå op på samme tid hver dag – også på fridage – men gøres dette sikres den sundeste og derfor mest effektive søvn. Det er ikke ny information, at man som voksen gerne skal have mellem syv og otte timers søvn, så ved at gå i seng hver aften kl. 22 og stå op kl. 6, så er man på rette vej. Selvfølgelig skal man også have lov til at blive op længe og ikke tage tidligt hjem fra sammenkomster, hvis man har en hyggelig stund med familie og venner. Men sørger man for at overholde sine sengetider størstedelen af tiden, så kan det have positive indvirkning på ens døgnrytme.