Derfor skal du vælge kornfrit foder til din hund

Kornfri hundefoder

Er du hundeejer, ved du sikkert, at udvalget af tilbehør til hunde er lidt af en jungle at finde rundt i. Særligt når det kommer til hundefoder, kan det være svært at vide, hvad man skal kigge efter, og hvordan man finder det rette foder til netop sin hund. Og det er da også en meget individuel sag, fordi præcis ligesom mennesker er forskellige og har forskellige behov, har hunde det også.

Men rigtig mange hundeejere er glade for kornfrit foder. Og det er der flere gode grunde til. Du kan læse mere om dem nedenfor.

Hvad er kornfrit foder?

Kornfrit foder til hunde er kort og enkelt sagt hundefoder, der ikke indeholder korn som eksempelvis majs, hvede og rug. Foderet ligner typisk foder, som enhver hundeejer kender det og kommer altså gerne i tørfoderform i de tabletter, som du måske allerede fodrer din hund med.

Forskellen er altså blot, at foderet indeholder hverken korn eller gluten. Og netop derfor er fodertypen populær hos mange. Mange dyrlæger anbefaler nemlig, at en hund kost består af omkring 50 procent grøntsager, 40 procent kød eller protein og maksimalt 10 procent korn.

Derfor skal grøntsager gerne prioriteres væsentligt højere end korn i hundens kost – noget mange hundeejere måske er tilbøjelige til at glemme, eller som mange måske slet ikke ved. Du kan læse mere og finde kornfrit hundefoder på https://www.hike.dk

Kornfrit foder kan gøre hundens livskvalitet bedre

Når mange hundeejere vælger kornfrit foder til deres hund, så skyldes det, at mange er overbeviste om, at foder uden korn på en række måder kan forbedre hundens livskvalitet. Blandt andet er kornfrit hundefoder nemmere for hunden at fordøje, fordi det indeholder færre kulhydrater og mere protein og animalsk fedt, som er nemt for hunden at fordøje.

Derudover giver det kornfrie foder masser af energi og ernæring. Her er det dog vigtigt at bemærke, at denne ekstra energi kan resultere i forøget vægt hos hunde med begrænset mobilitet, som derfor ikke får mulighed for at forbrænde energien i foderet – det kan eksempelvis være ældre hunde.

Til sidst er det værd at nævne, at mange mener, at kornfrit hundefoder kan beskytte hunden mod at udvikle allergi.

Debat om kornfrit foder

Kornfrit foder til hunde har været at finde på markedet siden omkring 2005-2006. Siden da har denne foderform vundet fortsat større indpas på markedet for hundefoder, og flere og flere hundeejere foretrækker således at fodre deres hund med kornfrit foder. Det skyldes blandt andet de fordele, der er nævnt ovenfor.

Det er dog værd at fremhæve, at det kornfrie hundefoder ikke entydigt at skabt begejstring blandt hundeglade sjæle. Nogle er mere overbeviste om foderets fordele end andre.

Igen er det dog i sidste ende et spørgsmål om, hvad der fungerer for den enkelte hund. Nogle hundes livskvalitet kan blive forbedret betydeligt ved at gå fra foder med korn til kornfrit foder. Andre hunde drager ikke den store gavn af det. Er du i tvivl, kan du prøve dig frem eller spørge din dyrlæge til råds.

You may also like