Algebehandling af tag og fliser

hus

Grundet det fugtige danske vejr, kan dit tag og fliser blive angrebet af mos, lav og alger. Alger, mos og lav efterlader grimme hvide, gule eller sorte pletter på dit tag og fliser, foruden alger og mos.

I sig selv er alger ikke farligt eller ødelæggende for dit tag, men algerne hjælper mosset med at gro fast og mosset virker som en svamp og holder på vandet og kan på sigt ødelægge dit tag. 

Hvorfor købe en algebehandling af en professionel?

Den nemmeste og sikreste måde at få en algebehandling af tag og fliser, er at hyre en fagmand til at fjerne algerne og moset. Ikke alene har fagmanden erfaringen til at gøre det på en korrekt og skånsom måde, men de har også de rigtige remedier. Husk at vælge en fagmand, der har en grøn profil og sikre dig at vandet, der bliver brugt ikke indeholder efterfølgende rester af asbest, der løber ud i jorden og ned i afløbet

Fordele ved tagrens

Der er delte meninger om hvorvidt det er en god ide at foretage en tagrens på et gammelt tag, men det får et nyt tag til forsat at fremstå pænt samt hjælper med at undgå at der dannes fugt, der kan sive ned i taget.

Har du et gammelt tag med få år tilbage i, så lev med mosset og algerne og spar pengene op i stedet til du skal have et nyt tag. Hverken tagrensning eller et nyt tag er billigt.

Samtidig vil en tagrensning af alger sikre, at algerne ikke slår rødder ned i tagstenene, der kan medføre frostsprængninger og forflytning af tagsten.

Alger kan være medvirkende til, at der kommer mos på taget. Mos holder på regnvand og kan overtid være med til at give fugt, råd og svamp.

tagrens af alger

Fordele ved en fliserens

Fordelene ved en fliserens er, at de bliver fri for glatte alger og flisepest. En algebehandling og højtryksrensning vil, hvis det gøres forsigtigt sikre at algerne og flisepesten forsvinder.

Kan jeg gøre det selv?

Det anbefales, at der bruges en fagmand til at fjerne alger og mos på taget og fliser, men det er muligt selv at gøre det.

Her er det dog vigtigt ikke at benytte en højtryksrenser, da den kan skade taget.

Der anbefales at bruge en hel almindelig stige og kost når der skal fjernes mos.

rengøring af tag

Hvornår er det bedste tidspunkt at få lavet en algebehandling?

I princippet kan det gøres hele året rundt, så længe at der er plusgrader og det ikke regner. Men det er mest behageligt at gøre det om foråret, sommeren eller tidlig efterår, hvor vejret er langt mere behageligt.

Tagmaling – er det en god idé?

Ofte kommer der sammen med en tagrensning et tilbud om at få malet dit tag. Argumentet er at det vil få dit tag til at fremstå som nyt og forlænge dit tags levetid.

Det sidste er midlertidig ikke sandt. Det vil ikke ændre tagets levetid. Det vil få det til at fremstå pænere men ikke forlænge noget. Risikoen ved en tagmaling kan være, at det forsegler fugten inde så det ikke kan komme ud og i stedet arbejder sig ind og ned i taget.

Vær også opmærksom på at en maling kan have indflydelse på forsikringen og sjældent dækker taget, kun malingen.

You may also like